Paella z owocami morza, Krewetki na salsie cruda, a może torcik malinowy..? Bartosz Chytroń, Szef Kuchni w Hotelu Senator na dobre rozpoczął już przygotowania do zabawy andrzejkowej. Zobaczcie, jakie dania pojawią się na stołach w tym roku.
Menu Andrzejkowe 2019
Danie serwowane (godz. 20:00)
- Krem z dyni i kalafiora z paluchem ziołowym grissini
Dania główne (Bufet ciepły 20:00-1:00)
- Łosoś w szynce parmeńskiej na sosie rakowym
- Cielęcina zapiekana z borowikami i serem kozim
- Kołduny z baraniny na sosie kurkowym ze szpinakiem
- Makaron ryżowy z warzywami w mleczku kokosowym
- Antrykot wołowy z kością na cukinii blanszowanej
Dodatki
- Ziemniaki z patelni z czosnkiem i tymiankiem
- Penne razowe carbonara
- Risotto ze szparagami i suszonymi pomidorami
Stacja kucharska LIVE COOKING: 22:30 - 24:00
- Paella z owocami morza
Bufet zimny 20:00-3:00
- Zimne przekąski rybne
- Łosoś sous vide na musie z mango
- Makrela pieczona z salsą ze świeżych pomidorów
- Łosoś po rybacku
- Krewetki na salsie cruda
- Śledź w śmietanie, Śledź w oleju
- Pstrąg w occie
Zimne przekąski mięsne
- Wędliny dojrzewające
- Polędwiczka wieprzowa z grilla z sosem pieprzowym
- Roladki z boczku z pasztetem z kaczki
- Medaliony z indyka z kremowym serkiem i pomidorkiem koktajlowym
- Rostbef wołowy z sosem teriyaki
Zimne przekąski jarskie
- Quesedilla z oliwkami , pomidorami seechi i serem mozarella
Sałatki:
- Sałatka z mango, ananasem, i krewetkami
- Sałatka z grillowanych warzyw z anchois i jajem w koszulce
- Sałatka cesarska z grillowanym kurczakiem
Desery
- Tort malinowy
- Mus z marakui i czekolady mlecznej
- tiramisu
- owoce filetowane
Brzmi smacznie? Chcielibyście spróbować któregoś z dań? Zabawa odbędzie się 29 listopada, a bilety są jeszcze dostępne. Szczegóły i rezerwacje na stronie Hotelu (TUTAJ).