Mimo że nowe pozycje w menu pojawiły się niedawno, już teraz cieszą się sporym zainteresowaniem. Do wyboru tradycyjnie są przystawki, zupy, dania główne, jak i desery.
Przystawki
Dla osób, które lubią owoce morza, Szef Kuchni przygotował krewetki z masłem ziołowym i parmezanową grzanką w cenie 36 zł. Z kolei jeśli mamy ochotę na sałatkę, warto sięgnąć po Sałatkę Cesarską (32 zł). Połączenie grillowanego kurczaka i grzanki czosnkowej smakuje bowiem wyjątkowo.
Zupy
Podobnie zresztą jak serwowane w Restauracji zupy. Do wyboru są dwie propozycje. Pierwsza to bulion z gęsi z pierożkami i lubczykiem (18 zł), a druga zainspirowana została zeszłoroczną wyprawą kulinarną Roberta Hornickiego do Tajlandii.
Jest to bowiem zupa tajska z krewetkami, kalmarami i cukinią (24 zł) i smakuje dokładnie tak samo jak te, w których można rozsmakować się w Tajlandii.
Dania główne
Wśród głównych dań obiadowych znalazło się natomiast kilka zupełnie różnych zestawów. Do wyboru są:
- kotlet schabowy / puree koperkowe / pieczarki / mizeria (36 zł);
- fileciki drobiowe w tempurze / frytki belgijskie / surówka Colesław (34 zł);
- makaron razowy / szpinak / suszone pomidory / sos pesto; opcjonalnie serwowane z kurczakiem (34 zł);
- dorsz panierowany / frytki belgijskie / sos tatarski / surówka Colesław (38 zł);
- panini / szarpana wołowina / warzywa / sos grillowy (22 zł).
A może burgery?
Bardzo ciekawą, a przede wszystkim lubianą propozycją są przygotowywane na miejscu burgery ze 100% wołowiną (25 zł).
Do tej pory można było zamówić tradycyjnego burgera, niedawno podczas obiadokolacji pojawiły się miniburgery, a w tej chwili Goście mogą wybierać spośród trzech zestawów!
Wszystkie zawierają dodatki w postaci sosu grillowego, frytek i surówki, ale o składnikach burgera decydujemy sami.
Do wyboru są burgery wołowe:
- klasyczny z bekonem,
- z niebieskim serem,
- amerykański z konfiturą cebulową i sosem BBQ.
Wisienka na torcie
Wśród propozycji nie mogło również zabraknąć słodkości, przygotowywanych przez cukierników. Są to szarlotka amerykańska z lodami waniliowymi (16 zł), brownie’s z musem z mascarpone i lodami pistacjowymi (18 zł) oraz beza z musem z marakuji i białą czekoladą (24 zł).
Każdy deser tak naprawdę rozpływa się w ustach i trudno mu się oprzeć, zwłaszcza w zestawie z ulubioną kawą. Kto jeszcze nie próbował, polecamy!
Godziny otwarcia
Restauracja jest czynna codziennie, od 15:00 do 22:00. Co ważne, nie tylko dla Gości Hotelowych, ale również dla osób z zewnątrz. Zapraszamy do rezerwacji stolików w naszej recepcji (Tel. +48 94 314 30 38 lub +48 94 314 30 39), jak również zaglądania do nas zawsze, gdy będziecie mieli ochotę zjeść coś dobrego.