Krwiotwórczy, przeciwdziała nowotworom, bogaty w magnez, sód, potas i wapń, czyli KOKTAJL BURACZANY.
- 300g buraków
- 200g marchwi
- 2 soczyste pomarańcze
Buraki i marchew miksujemy, dodając wyciśnięty sok z pomarańczy.
Wzmacnia odporność, działa antybakteryjnie, wspomaga trawienie, wzmacnia paznokcie i włosy, czyli uwielbiany przez wielu KOKTAJL MARCHEWKOWY.
- pół kilograma marchwi
- główka sałaty rzymskiej
- świeży imbir
Marchew i sałatę miksujemy, dodając starty imbir.
Bogaty w potas, przyspiesza przemianę materii, wspomaga leczenie cukrzycy. Często dodaje się go do soków z marchwi lub buraków, czy zielony KOKTAJL OGÓRKOWY.
- pół kilograma ogórków
- pół cytryny
- pieprz
- sól
- świeża mięta
Ogórki i miętę miksujemy, dodając wyciśnięty sok z cytryny z solą i pieprzem.
Do wyboru, do koloru! Szybkie, sycące, a przede wszystkim zdrowe! Do dna [:)]