Specjalne menu pojawi się w formie wkładki do menu Restauracji Zielonej. Korzystając z niej, będzie można zamówić gęsinę w towarzystwie oryginalnych dodatków.
Gęsina na talerzu
Jako przystawka serwowane będą żołądki gęsie w porto i occie z czerwonego wina. Warto spróbować również zupy. Będzie nie tylko smaczna, ale też sycąca, ponieważ w bursztynowym bulionie będą pływać pierożki nadziewane właśnie gęsiną. Z kolei w ramach dania głównego Gościom proponowane będą konfitowane uda gęsie w towarzystwie pyz i zasmażanych buraków.
Wszystkie dania bazować będą na bardzo dobrej jakości gęsinie i są autorstwa Szefa Kuchni Hotelu Lidia SPA & Wellness – Roberta Hornickiego.
W kieliszku Beaujolais Nouveau…
Z gęsiną doskonale współgra dobre, kilkutygodniowe wino. Dlatego też Gościom proponowany będzie trunek z Francji – Beaujolais Nouveau. W okolicach Dnia św. Marcina (11.11) w całej Europie podaje się smakowite potrawy z gęsi z winem – nie inaczej będzie i u nas – mówi Łukasz Cak, manager ds. marketingu Hotelu Lidia.
Goście, którzy wykupią pobyt w Lidii w terminie 09.-16.11.2017 otrzymają specjalne zaproszenie na kieliszek młodego wina i przystawkę z gęsiny. 15 listopada, o godz. 19:00 natomiast odbędzie się degustacja Beaujolais Nouveau dla wszystkich zainteresowanych. Spotkanie poprowadzi sommelier Arkadiusz Kaliszczuk– dodaje.
Więcej informacji na temat tego wydarzenia można znaleźć na Facebooku Hotelu Lidia pod adresem: www.facebook.com/hotel.lidia.