Tegoroczne menu jest bardzo zróżnicowane. Są w nim zarówno dania kuchni francuskiej, hiszpańskiej, ale też tajskiej czy polskiej – mówi Szef Kuchni Robert Hornicki. Każdy z Gości z pewnością znajdzie na stole danie, które mu zasmakuje.
Wśród dań głównych są m.in. makaron Phad Thai z wołowiną i krewetkami, schab faszerowany borowikami i mozzarellą, kalmary z cielęciną i lubczykiem na pomidorowo-truskawkowym coulis czy indyk w cytrynowym curry. Na deser będzie można spróbować sernika na wytrawnym brownie, musu śmietankowo-czekoladowego z wiśniami, ale też fenomenalnego ciasta jagodowego z białą czekoladą. Pełne menu publikujemy poniżej.
Menu Sylwester 2017/2018
Zupa:
Bisque z łososia z szyjkami raków luizjańskich,wędzoną śmietaną i trybulą
Danie główne:
Tournedos z polędwiczki wieprzowej,fioletowe ziemniaki,czarna soczewica i bukiet warzyw ,sos buerre blanc
Dania w bufecie
Zupa:
Kokosowa zupa tajska z kurczakiem zagrodowym, trawą cytrynową i kafirem
Dania główne:
Makaron Phad Thai z wołowiną i krewetkami
Schab faszerowany borowikami i mozzarellą
Kalmary z cielęciną i lubczykiem na pomidorowo-truskawkowym coulis
Indyk w cytrynowym curry
Dodatki:
Warzywa stir-fry
Pure bekonowo-szczypiorkowe
Bufet zimny:
Przekąski mięsne
Tatar z gęsiny z granatem i sosem Worcestershire
Rostbef wołowy z ricottą i wiśniami
Polędwiczki wieprzowe z rozmarynowym mascarpone i pomidorkami cherry
Pieczony schab faszerowany chrzanem jajami i masłem ziołowym
Rolada z kaczki z migdałami i żurawiną
Pasztet z dzikiego ptactwa owinięty w Pancette z żurawinowym Chutneyem
Zimne przekąski rybne:
Terina z dorsza z krewetkami i algami
Łosoś w burakach,soli morskiej i koprze włoskim
Mus krewetkowo-serowy z chipsami fromage
Śledzie w sosie buraczkowym, w śmietanie i po cygańsku
Pstrąg wędzony z kwaśną śmietaną i francuskimi ziemniaczkami
Sałatki:
Sałatka z kalmarów i krewetek ,selera naciowego i pomidorów koktajlowych
Sałatka z mango,awocado i mozzarellą z tropikalnym dressingiem i czerwonym pieprzem
Sałatka bałkańska z owczym serem
Sałatka ze szpinaku z pomidorami, bordową cebulą i mini mozzarellą
Dodatki:
Sosy (czosnkowy, tatarski, chrzan, musztarda, tysiąca wysp, samba)
Marynaty ( podgrzybki, kurki, grilowana papryka, karczochy, oliwki)
Desery:
Aksamitny sernik na wytrawnym Brownie
Panna cotta kokosowa
Mus śmietankowo-czekoladowy z wiśniami
Ciasto jagodowe z białą czekoladą
Ofertę Sylwester 2017/2018 3 noce można znaleźć na stronie Hotelu. Istnieje również możliwość udziału w samym Balu (koszt: 300 zł/osobę), o szczegóły można pytać w recepcji (+48 94 314 30 38) lub na Facebooku Hotelu Lidia.